Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

luni, 6 aprilie 2009

Olandez tăiat în stradă

Un cetăţean olandez a fost înjunghiat azi-noapte de un şofer, în urma unei altercaţii izbucnite în trafic. Incidentul s-a consumat pe o stradă din Câmpulung Muscel.

Soţia olandezului a reţinut numărul maşinii agresorului, acesta fiind identificat şi ridicat de poliţişti de la domiciliu.

Consoarta victimei, originară din România, a declarat că agresorul a coborât dintr-o Dacie la un stop, a deschis portiera maşinii lor şi a băgat cuţitul în abdomenul soţului. Olandezul a fost lăsat într-o baltă de sânge.

Poliţiştii i-au întocmit şoferului agresiv dosar penal , iar acesta riscă să ajungă la închisoare pentru agresiune.

DN1, blocat din cauza unui accident rutier

Accident rutier pe DN1, chiar la ieşirea din Capitală. O maşină care venea dinspre Ploieşti s-a lovit de un buldozer care staţiona pe partea dreaptă. Buldozerul era semnalat corespunzător, dar şoferul maşinii nu a putut evita impactul. Accidentul a avut loc la baza celui de-al doilea pod dinspre Bucureşti spre Ploieşti. Echipajele de poliţie şi cele de la SMURD au sosit imediat la faţa locului.

Traficul a fost blocat deoarece elicopterul a aterizat chiar pe DN1, lângă locul accidentului. Şoferul şi pasagerul din dreapta au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Floreasca, din Capitală. Ceilalţi trei pasageri din spate au suferit răni uşoare.

Un milion de români înscrişi la fonduri private de pensii vor avea contul gol

Printre angajatorii neglijenţi se numără firme
precum Volksbank, Piraeus, Oracle, RATB, Distrigaz Sud, Spitalul Universitar de Urgenţă Valoarea medie a contribuţiei la fondurile private de pensii obligatorii este de 7,5 euro/participant Deşi miniştrii Muncii şi Finanţelor au dat ieri asigurări că sistemul de colectare a contribuţiilor pentru fondurile private de pensii obligatorii este foarte bine pus la punct, 961.000 de angajaţi vor avea contul gol în prima lună de colectare. Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a explicat „anomalia” prin faptul că majoritatea acestora nu au înregistrat venituri şi deci nici cei 2% din salariul brut, cât este contribuţia la pensiile private obligatorii, nu aveau de unde să se adune. Preşedinta Casei Naţionale de Pensii are însă o altă variantă, bazată pe date certe. Din cei 961.000 de angajaţi cu contul gol, doar 100.000 au înregistrat venituri zero sau foarte mici. Restul sunt salariaţi ai unor companii ai căror administratori nu au depus declaraţiile la Casa Naţională de Pensii. Aceste declaraţii, în cazul sistemului de colectare de la noi, sunt chiar mai importante decât banii. Asta deoarece mecanismul este următorul: angajatorul depune în numele angajaţilor contribuţiile pentru pensiile publice şi private la Trezorerie. Cât a depus fiecare angajator ştiu funcţionarii ANAF. Aceştia nu ştiu însă şi cât revine fiecărui angajat. De aceea, în paralel cu trimiterea banilor
, angajatorii trebuie să depună la Casa Naţională de Pensii şi nişte declaraţii în care precizează care este venitul fiecărui salariat şi ce parte revine acestuia din suma vărsată în Trezorerie. Dacă nu are declaraţiile, Casa Naţională de Pensii nu ştie cum să împartă banii. Deocamdată, cu cei aproape 1 milion de români cu conturi goale, contribuţiile la fondurile private de pensii obligatorii se ridică la 88,19 milioane de lei. Aceşti bani se vor împărţi în conturile a 3.194.961 de salariaţi, revenind, în medie, 7,5 euro/participant. Potrivit preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului Pensiilor Private, în 2008 vor fi colectate contribuţii de 250-300 de milioane de euro, iar în 2009 acestea vor ajunge la 600 – 700 de milioane de euro.

Un sfert dintre elevii de clasa a VIII-a nu au promovat teza la română

Cu toate că la istorie şi geografie majoritatea elevilor au luat note foarte mari, la română, 25% dintre elevii de clasa a VIII-a au ratat
nota 5.

Notele de la tezele cu subiect unic de limba şi literatura română le scad elevilor media de admitere la liceu. La clasa a VII-a au fost prezenţi aproximativ 13.000 de elevi din Bucureşti, dintre care 25% nu au promovat teza, luând note sub 5. Majoritatea elevilor au luat note de 5, 6 şi 7, iar 2.500, note de 8 şi 9. Situaţia este aceeaşi şi pentru elevii de clasa a VIII-a. Dintre cei 13.200 de şcolari prezenţi, doar 600 au luat note de 10, iar majoritatea, note între 5 şi 7.

În schimb, la tezele cu subiect unic de la geografie şi istorie, cei mai mulţi elevi de clasa a VIII-a care învaţă în Capitală au luat note de 9 şi 10.


Majoritatea au ales să fie testaţi la geografie. Astfel, aproximativ 60% dintre cei 8.700 de elevi au luat note de 9 şi 10 şi doar 400 au luat note de 5. La istorie, dintre cei 5.000 de elevi prezenţi la testare, jumătate au luat notele cele mai mari, iar 200 au luat note de 5.
“Este clar că limba şi literatura română este mai complexă, mai dificilă. Elevii au cel puţin patru ore pe săptămână, faţă de istorie şi geografie, unde sunt doar două ore. Plus
că la română elevii trebuie să aibă cunoştinţe acumulate din anii trecuţi, altfel nu pot urca, de exemplu, la etajul trei, dacă nu au trecut pe la unu şi doi”, explică pentru ziarul Cotidianul Marian Banu, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Spre deosebire de limba şi literatura română, la teza cu subiect unic de la istorie sau geografie, elevii pot învăţa punctual. “Subiectele au fost echilibrate. Dar aceste rezultate ne confirmă ceea ce şi în anii trecuţi s-a întâmplat. Cele mai mari note se iau la istorie şi geografie, apoi la limba română, iar cele mai mici la matematică”, spune inspectorul Marian Banu.

Media de la tezele cu subiect unic şi media de absolvire a claselor V-VIII reprezintă media de admitere pe baza căreia elevii se pot înscrie la licee sau la şcoli de arte şi meserii.

Moaştele Sfinţilor Constantin şi Elena, la Patriarhie

Moaştele sfinţilor, alături de cele ale Marelui Mucenic Dimitrie cel Nou, au fost aduse, astăzi, în procesiune la Catedrala Patriarhală pentru serbarea hramului bisericii.

Sfânta Liturghie, pentru sărbătoarea de mâine, va fi oficiată de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, începând cu ora 9.30, pe un podium amenajat lângă Patriarhia din Bucureşti.

"Deşi în prezent se desfăşoară lucrări la Catedrala Patriarhală, pentru a nu întrerupe şirul slujirii hramului, s-a luat decizia săvârşirii slujbelor în acest an aniversar - 350 ani de la sfinţirea bisericii catedrală - în vecinătatea sfântului locaş", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Tot miercuri, după 17.30, moaştele sfinţilor vor fi duse în procesiune şi reaşezate în paraclisul patriarhal Sfântul Spiridon Nou, unde vor rămâne până la încheierea lucrărilor de consolidare, renovare şi restaurare de la Catedrala Patriarhală.

Sfântul Constantin a fost, pentru creştinii crunt prigoniţi vreme de două secole, o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Datorită împăratului Constantin şi a mamei sale, Elena, creştinismul intră într-o perioadă de maximă înflorire, numită de cercetători "Epoca de aur", în care oameni sfinţi şi minţi luminate, cum ar fi Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul şi mulţi, mulţi alţii vor expune în operele lor doctrina şi spiritul creştin autentic.

Tot mai mulţi cercetători sunt de părere că deciziile împăratului, favorabile creştinismului, s-au datorat mai ales mamei sale, împărăteasa Elena, care, cu mână de fier şi credinţă tare, s-a aflat în permanenţă în umbra unicului său fiu, Constantin.

Flavia Iulia Helena s-a născut în provincia Bitinia, ca fiică a unui hangiu. Ea s-a căsătorit în anul 270 (pe când avea 16 ani) cu generalul roman Constanţiu Chlorus, iar în anul 272 l-a născut pe unicul său fiu, pe Constantin, în localitatea Naissus (în Serbia de astăzi).

Continuă gâlceava la Polizu pentru Moaştele Sf. Ioan Rusu

De multă vreme se ştie că Biserica a ajuns una dintre puţinele instituţii în care cetăţeanul are deplină încredere. Din acest motiv, mulţi oameni care ajung în pragul disperării din pricina diverselor boli
cu care se aleg de-a lungul vieţii caută sprijin în Biserică. Numai că noi nu am susţinut niciodată libera iniţiativă a unor feţe bisericeşti care în disperare de cauză de a-şi atrage cât mai mulţi credincioşi au transformat spovedania într-o discuţie prietenească pe messenger ori de a profita de disperarea unor oameni pentru a-şi satisface vanităţi proprii. Nu suntem de acord nici cu cei care, din diverse motive şi mânaţi probabil de orgolii personale, iau măsuri discriminatorii şi privează credincioşii de posibilitatea de a se ruga într-o anumită biserică doar pentru că respectiva clădire este găzduită pe terenul unei unităţi spitaliceşti, de exemplu. Este vorba despre cazul de la biserica din incinta curţii spitalului Polizu, care până în duminica Învierii a avut un sistem de filtrare a credincioşilor după bunul plac al directorului Katsiaounas Georgios. Din discuţia avută zilele trecute cu părintele Florin Nicolae Gheorghe, am înţeles că directorul spitalului este destul de deranjat de prezenţa unei feţe bisericeşti în preajma pacienţilor. Pe de altă parte, s-ar părea că între cele două capete există un război, atâta vreme cât preotul se plânge de faptul că şefii spitalului nu au donat nici măcar un leu pentru ridicarea acestei biserici. În consecinţă, directorul spitalului nu-şi poate asuma succesul acestei biserici, deşi medicul
Katsiaounas Georgios nu pierde nici un prilej să spună că biserica este sub jurisdicţia spitalului.
Numai că părintele Nicolae spune că nimeni nu ar trebui să se opună dorinţei oricărui credincios de a se ruga la raclele Sfintelor Moaşte ale lui Ioan Rusu, ce sunt găzduite în această biserică ce are hramul "Acoperământul Maicii Domnului şi Sf. Ioan Rusul".

Dosarul accidentului aviatic de la Baloteşti a dispărut

Dosarul celei mai mari catastrofe aviatice din România, accidentul de la Baloteşti din 1995, în care au murit 61 de oameni, este de negăsit. Consiliul Superior al Magistraturii încearcă să afle cum au dispărut documentele
, înainte ca procurorii să se pronunţe asupra cauzelor care au dus la catastrofa aviatică.

Parchetul General a anunţat CSM-ul că dosarul tragediei de la Baloteşti este de negăsit. Au fost luate la puricat, vreme de 3 luni, arhivele Parchetelor Tribunalului şi Curţii de Apel Bucureşti, dar şi cele ale Parchetului Curţii Supreme.

Verificările au dus la concluzia că dosarul accidentului aviatic nu a fost soluţionat de niciunul din aceste parchete. Cât despre dosarul în sine, acesta s-a evaporat din arhivele celor trei unităţi de Parchet care au preluat pe rând frâiele investigaţiei.

În luna martie a acestui an, în arhiva Parchetului Curţii de Apel Bucureşti nu s-a mai găsit nici măcar o planşă fotografică sau o schiţă de la locul accidentului. Cutia neagră a aeronavei a fost decriptată, însă concluziile investigaţiei nu s-au regăsit decât în ancheta Inspectoratului Aviaţiei Civile Române.

Aeronava Airbus 310, botezată "Muntenia", s-a prăbuşit la 31 martie 1995 lângă comuna ilfoveană Baloteşti, la nici trei minute de la decolare. În accident şi-au pierdut viaţa toţi membrii echipajului, cei 49 de pasageri, majoritatea belgieni, inclusiv consulul Ambasadei Belgiei la Bucureşti, dar şi funcţionari ai Comisiei Europene. Aeronava, fabricată în 1987, aparţinea Companiei
TAROM şi efectua zboruri regulate Bucureşti - Bruxelles.

Din cea mai mare catastrofă aviatică petrecută în România au mai rămas trei declaraţii de martor, rapoartele medico-legale ale celor 61 de victime, câteva procese verbale şi adresele prin care Parchetele îşi pretindeau unul altuia întâietatea în anchetă.

Cinci români implicaţi într-o reţea de fraudare cu carduri în SUA

Cinci români sunt implicaţi într-o reţea de fraudare cu carduri în SUA, unde luni au fost emise nouă mandate de arestare, concomitent cu şapte percheziţii care s-au făcut în România, în cadrul unei acţiuni comune România-SUA privind frauda pe Internet.


Nouă mandate de arestare au fost puse în aplicare în Los Angeles, a anunţat la Bucureşti, procurorul general adjunct al Departamentului de Justiţie al SUA, Marck R. Filip, după o întâlnire cu procurorul general Laura Codruţa Koveşi.

Procuratura California derulează o anchetă cu privire la activitatea unui grup de crimă organizată, care a comis mai multe infraţiuni de furt de identitate, fraudă şi infracţiuni informatice, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit acestuia, procurorii români i-au pus sub acuzare, pe 15 mai, pe Sorin Alin Panait, Ştefan Sorin Ilinca, Marian Ciulean, Irinel Nicuşor Stancu şi Petru Bogdan Belbiţă pentru constituire de grup organizat, falsificare de instrumente de plată electronică, efectuarea de operaţiuni frauduloase cu instrumente de plate electronică şi acces neautorizat.

Oficialul american a mai afirmat că acţiunea comună a procurorilor români şi americani a început în martie. Marck R. Filip a declarat că din România au fost trimise în Statele Unite datele personale ale mai multor persoane acuzate că au folosit spamul pentru a obţine informaţii depre cetăţeni americani. Românii le scriau acestora că reprezintă bănci şi le cereau datele personale, pentru ca apoi să le cloneze cardurile şi să retragă bani
de la ATM.

"După analizarea etimologiei numelor, aceştia nu par sa fie români", a declarat oficialul american despre cetăţenii reţinuţi, luni, în SUA. Marck R. Filip a mai afirmat că săptămâna trecută, DIICOT a primit o cerere de comisie rogatorie pentru efectuarea unor perchezitii.

Prejudiciul cauzat prin aceste fapte depăşeşte un milion de dolari, iar numărul păgubiţilor se ridică la câteva mii de persoane, au declarat oficialii români şi americani.

Procurorii DIICOT au percheziţionat şapte locaţii din Bucureşti, Craiova, Caracal şi Buzău.

Există soluţii homeopatice pentru infertilitatea feminină?

Sepia este probabil printre primele 3 remedii descrise la femei (Roger Morrison). La nivelul organelor genitale acest remediu este caracterizat de leucoree, o secreţie albicioasă, iritantă, pruriginoasă. Este o femeie care refuză viaţa sexuală, având dureri în timpul actului sexual. Iată unul dintre motivele pentru care ea nu rămâne însărcinată. Este important ca medicul homeopat să aibă abilitatea de a obţine de la pacientă aceste probleme legate de viaţa ei sexuală şi în aceeaşi măsură orice pacient care vine la o consultaţie la medicul homeopat trebuie să renunţe la anumite inhibiţii.

Vorbitul la telefon în timpul sarcinii ar putea dăuna grav fătului

emeile însărcinate care folosesc regulat telefonul mobil sunt expuse mult mai mult riscului de a avea copii
cu probleme de comportament şi emoţionale, conform unui studiu realizat de cercetătorii Universităţii UCLA.

Carne expirata si bere acra, servite in statiunea Durau

n cunoscuta statiune nemteana Durau, turistii sunt serviti cu preparate culinare din carne expirata, bauturi cu termenul de valabilitate depasit. Inspectorii OJPC au depistat si au retras de la vânzare 28 de kilograme de produse
din carne cu aspect dubios si cu termenul de valabilitate expirat de 35 de zile. Acelasi lucru s-a intâmplat cu 175 de kilograme
de pastrav congelat si cu alte 60 de kilograme de carne de vita, care, pe lânga faptul ca nu corespundeau din punct de vedere al calitatii, nu aveau nici acte sau etichete care sa le ateste provenienta si termenul de valabilitate. Controalele au mai scos la iveala zeci de litri de bauturi racoritoare si de bere care pur si simplu incepuse sa se acreasca, valabilitatea fiind depasita de mai bine de trei luni. Unitatile turistice gasite in neregula au fost avertizate ca vor fi inchise si au primit amenzi contraventionale in suma totala de 13.000 de lei.

O cisternă cu 22 de tone de izobutan s-a răsturnat pe DN15

O cisternă de 22 de tone, încărcată cu amestec de izobutan, s-a răsturnat în urmă cu puţin timp pe Drumul Naţional 15, între Topliţa şi Borsec. Echipele de intrevenţie au ajuns la faţa locului pentru a încerca să preîntâmpine un dezastru. Pompierii au spălat motorina care s-a scurs din cabină. În prezent, nu există vreun pericol. Se circulă în condiţii normale pe DN15. Totuşi, când echipele vor sa încerca să repună cisterna pe carosabil, este posibil ca amestecul să se scurga şi să blocheze circulaţia.

Atenţionare de cod galben în toată ţara

eteorologii au emis, marţi, o avertizare de cod galben de inundaţii. Peste teritoriul României se vor abate vijelii, furtuni cu grindină şi descărcări electrice. Codul galben este valabil de miercuri, ora 18, până vineri, la ora 14. În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile. Cu deosebire în cursul zilei de joi, 22 mai, frecvent vor fi descărcări electrice, intensificări de vânt ce pot lua trecător şi aspect de vijelie, iar ploile - ce vor avea şi caracter torenţial - vor totaliza pe arii extinse cantităţi de apă între 25 si 40 l/mp, izolat peste 50-60 l/mp în 24 de ore. Vor fi condiţii de grindină.

Competitia sovietica „Zarnita” a adunat la Balti 170 de pioneri

Circa 170 de pioneri din Balti si Chisinau au participat la competitia sovietica militaro-patriotica „Zarnita”, organizata de Partidul Comunistilor la tabara de odihna „Olimpicul” din Balti, transmite DECA-press.
In cadrul competitiei, elevii s-au intrecut la trageri din arme pneumatice, la utilizarea mastii antigaz si acordarea ajutorului medical de urgenta, interpretarea cantecelor „militaro-patriotice”. Spre deosebire de alte editii ale competitiei, in acest an pionerii au trebuit sa raspunda si la intrebari despre istoria statalitatii moldovenesti.
In una din zile, pionerii, toti elevi ai scolilor cu predare in limba rusa din Balti, au marsaluit prin oras si au vizitat Brigada Infanterie Motorizata „Moldova”.
Potrivit presedintelui Organizatiei Nationale de Pioneri, Oxana Eminova, numarul pionerilor din Republica Moldova este estimat la 10 mii. Cei mai multi elevi care au intrat in randurile pionerilor sunt originari din raioanele de nord ale republicii - Edinet, Briceni, Floresti si municipiul Balti.
Dupa destramarea uniunii sovietice, prima editie a competitiei „Zarnita” a fost organizata la Balti acum opt ani. In fiece an, competitia se organizeaza in ajunul zilei Pionieriei, consemnata la 19 mai.

Moldovenii pot exprima condoleanţe poporului chinez în legătură cu cutremurul din China, într-o carte care se află la Ambasada acestei ţări la Chişină

Moldovenii pot exprima condoleanţe poporului chinez în legătură cu cutremurul din provincia Sichuan, care a avut loc la 12 mai, în paginile unei cărţi care se află în cadrul Ambasadei Chinei la Chişinău.

Solicitat de BASA-press Jun Liu, specialist în cadrul Secţiei protocol a Ambasadei Chinei la Chişinău, a comunicat că Guvernul Chinei a declarat zilele de 19, 20 şi 21 mai, zile de doliu naţional. Cu această ocazie o carte de condoleanţe a fost deschisă la 19 mai, la sediul Ambasadei. Aceasta va fi accesibilă pentru toţi doritorii timp de trei zile de la orele 14:00 la 16:00. "Toţi cetăţenii pot scrie mesaje şi transmite condoleanţe rudelor victimelor cutremurului din 12 mai, care s-a soldat cu peste 30 mii de morţi", a spus Liu.

Guvernul Republicii Moldova a comunicat săptămâna trecută că va acorda un lot de ajutoare umanitare sinistraţilor din provincia chineză Sichuan, afectată de cutremur. Lotul va fi format din mărfuri de primă necesitate şi va fi oferit la cererea autorităţilor chineze. Acesta ar putea conţine medicamente
şi produse alimentare
.

Un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a afectat la 12 mai Comitatul Wenchuan, din partea de sud-vest a provinciei Sichuan, în jurul orei locale 14:28 (09:28, ora Chişinăului). Potrivit ultimului bilanţ al Guvernului chinez, peste 50 mii locuitori ai provinciei afectate sunt declaraţi morţi sau dispăruţi.

Moscova, deranjată de acordarea cetăţeniei romane solicitanţilor din Moldova

inisterul rus de Externe a difuzat presei de la Moscova un comunicat in care işi exprimă nedumerirea "faţă de lipsa de reacţie a Uniunii Europene şi a NATO privind acordarea masivă a cetăţeniei romane solicitanţilor din Moldova". In acelaşi timp, surse din cadrul instituţiei citate au declarat agenţiei "presa.md" că Rusia intenţionează să simplifice la maximum procedurile de acordarea cetăţeniei ruse tuturor doritorilor din spaţiul fostei Uniuni Sovietice, informeaza cotidianul Flux din Chisinau.

Potrivit unor preconizate modificări la Legea privind cetăţenia Federaţiei Ruse, solicitanţii din CSI vor putea obţine cetăţenie rusă in condiţii extrem de lejere. Pentru aceasta ei ar trebui doar să facă dovada cunoaşterii limbii ruse şi a domiciliului in una din ţările Comunităţii Statelor Independente. "Moscova este acuzată că acordă foarte uşor cetăţenia rusă locuitorilor din regiunile separatiste ale Georgiei şi compromite astfel suveranitatea statului vecin, dar nimeni nu atrage atenţia asupra situaţiei din Republica Moldova", se mai precizează in comunicatul Ministerului rus de Externe, citat de presa de la Moscova.

Transnistria trebuie sa fie in cadrul unei Moldove unitare si suverane

resedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, s-a intilnit cu presedintele Consiliului Federatiei al Adunarii Federale a Rusiei, Serghei Mironov, aflat in vizita oficiala in tara noastra. Intrevederea tete-a-tete a sefului statului cu Serghei Mironov a fost urmata de intilnirea in format extins a delegatiilor celor doua state, din partea Federatiei Ruse participind membri ai Consiliului Federatiei si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale.
Seful statului a salutat prezenta inaltului oaspete in tara noastra, apreciind consecventa si constructivismul ce caracterizeaza atitudinea Consiliului Federatiei al Adunarii F.R. fata de realitatile din R.M. Vladimir Voronin s-a aratat convins ca vizita in Moldova a inaltului oaspete va contribui la extinderea si aprofundarea colaborarii bilaterale pe toate planurile. Presedintele a remarcat existenta unui dialog politic eficient si fructuos intre R.M. si F.R., subliniind dezvoltarea dinamica, din ultimii doi ani, a raporturilor de cooperare moldo-rusa pe toate dimensiunile, inclusiv cea parlamentara. Seful statului a mentionat ca raporturile moldo-ruse de colaborare in domeniul comercial-economic, de asemenea, au cunoscut, in ultimul timp, un sir de schimbari pozitive de importanta majora.
Au fost date aprecieri inalte si relatiilor de colaborare moldo-ruse in domeniul socio-cultural, fiind exprimata increderea reciproca ca Zilele scrisului si culturii slave in Moldova, ce se desfasoara in aceste zile la Chisinau, vor imprima un nou imbold dezvoltarii interactiunii in acest domeniu. Seful statului a apreciat pozitia F.R. vizavi de problema transnistreana, care vine in sprijinul suveranitatii si integritatii teritoriale a R. Moldova. Presedintele a exprimat recunostinta autoritatilor ruse pentru asistenta acordata tarii noastre in depasirea consecintelor secetei fara precedent din anul trecut.
Serghei Mironov, la rindul sau, a remarcat schimbarile pozitive inregistrate in ultimul timp in dezvoltarea social-economica a R. Moldova. Oficialitatea de la Moscova a reiterat existenta intre tarile noastre a unor relatii de cooperare foarte bune, subliniind, in particular, dialogul activ parlamentar. De asemenea, a fost accentuata colaborarea eficienta in domeniul comercial-economic, fiind mentionata totodata existenta unui vast potential nevalorificat in domeniul vizat, in special, la nivel regional. In vederea sporirii schimburilor comercial-economice moldo-ruse, S. Mironov a propus elaborarea unui program durabil cu privire la cooperarea economica moldo-rusa pina in anul 2020.
Oficialul rus a reconfirmat pozitia conducerii acestei tari in problema transnistreana, pledind pentru identificarea unei solutii viabile a conflictului, in baza negocierilor in formatul "5+2". Potrivit presedintelui Consiliului Federatiei al Adunarii Federale a Rusiei, in prezent exista premise bune vizind rezolvarea conflictului, cu determinarea statutului special al regiunii transnistrene in cadrul unei Moldove unitare si suverane.
S. Mironov s-a pronuntat in favoarea consolidarii parteneriatului dintre F.R. si R. M. in toate domeniile, mentionind ca va contribui personal la aprofundarea si dinamizarea relatiilor de colaborare dintre cele doua tari. Acesta a mai exprimat recunostinta autoritatilor moldovenesti pentru atentia sporita acordata monumentelor istorice inaltate pe teritoriul R. M. in memoria eroilor cazuti in Marele Razboi pentru Apararea Patriei.
S. Mironov i-a transmis in dar presedintelui moldovean copiile unor documente istorice din Arhiva
de Stat a F. R., printre care doua decrete ale Imparatesei Ecaterina a II, datate cu anul 1792, cu privire la acordarea unor terenuri vornicilor Moldovei Scarlat Sturza si Gheorghie Bals; Manifestul din 17 februarie 1788 al Ecaterinei a II catre populatia Moldovei si Valahiei in legatura cu razboiul cu Turcia; scrisoarea din 1839 a ministrului finantelor Rusiei adresata ministrului rus al afacerilor
interne cu privire la acordarea locuitorilor orasului Chisinau a unor privilegii intru consolidarea bunastarii lor.
La Chisinau, S. Mironov s-a intilnit cu spicherul moldovean, Marian Lupu, intrevedere la care au mai participat si reprezentanti ai tuturor fractiunilor parlamentare. La finalul intrevederii, oaspetele rus a semnat in Cartea de vizita a Legislativului moldovean si, impreuna cu Marian Lupu, au tinut o scurta conferinta de presa. Cei doi spicheri au remarcat caracterul constructiv al discutiilor, in timpul carora s-a abordat un spectrul larg de probleme social-economice, cu caracter umanitar, dar si legate de reglementarea transnistreana. In acest sens, S. Mironov a declarat ca "cheia solutionarii conflictului transnistrean este la Chisinau si Tiraspol" si ca, indiferent de formatul interntional in care se examineaza aceasta problema, decizia ramine a fi luata in urma discutiilor bilaterale dintre cele doua maluri ale Nistrului. Atit Lupu, cit si Mironov au optat pentru identificarea unei solutii viabile pentru problema transnistreana, iar spicherul moldoveana a mai accentuat si pe necesitatea demolarii stereotipurilor pe ambele maluri ale Nistrului.
Partile au apreciat vizita lui Mironov in R. M. drept o oportunitate deosebita pentru impulsionarea si extinderea dialogului politic moldo-rus si a contactelor politice, economice si comerciale dintre cele doua state. In acest sens s-a anuntat ca o noua sedinta a Comisiei interparlamentare moldo-ruse, care este programata pentru sfirsitul lunii iunie - inceputul lunii iulie la Chisinau, va oferi continuitate dezvoltarii raporturilor interparlamentare dintre tarile noastre.
Tot luni, oficialitatea rusa s-a mai intilnit cu prim-ministrul Zinaida Greceanii. Printre altele, S. Mironov a remarcat cresterea volumului investitiilor rusesti in R. M. si, respectiv, sporirea volumului de schimburi comerciale, care doar in primul trimestru al anului curent au inregistrat o crestere de 20%. Premierul a prezentat conditiile investitionale favorabile din R. M., create prin initiativele de liberalizare a economiei. Greceanii a subliniat
stabilirea unor relatii constructive intre Agentia Moldova-Vin si Rospotrebnadzor. In context, primul ministru a propus acreditarea in R. Moldova a unui organ de certificare a productiei alcoolice si veterinare ceea ce ar facilita exporturile in F.R. Totodata, premierul a abordat problema ratificarii acordului privind achitarea impozitelor indirecte.
Mironov a subliniat potentialul important al cooperarii directe dintre regiunile celor doua tari pentru dezvoltarea relatiilor economice bilaterale. In context, S. Mironov a invitat premierul moldovean sa ia parte la cea de a V-a editie a Forumului economic din Irkutsk, care se va desfasura in luna septembrie si la care participa majoritatea subiectilor federatiei.

Risipă în ţara lipsurilor

este 130 de milioane de lei a cheltuit, timp de 6 ani, conducerea statului pentru reparaţii şi reconstrucţii în clădirile Parlamentului, Preşedinţiei şi ale Guvernului. Aceşti bani
alocaţi de la bugetul de stat pentru finanţarea „confortului” demnitarilor ar fi putut ajunge pentru achitarea pensiei medii pentru aproape 200 de mii de bătrâni. Dar, întorcându-se cu spatele la principalul lor electorat, guvernanţii au ales altă modalitate de a cheltui banii publici.

Cele mai mari sume de bani alocate pentru investiţii şi reparaţii în instituţiile de stat au fost tocate în ultimii 6 ani în clădirea Preşedinţiei şi în pensiunea de la Holercani unde este amplasată vila lui Vladimir Voronin, precum şi ale altor oficiali de rangul întâi. Astfel, potrivit unei informaţii oferite de Guvern la interpelarea deputatei neafiliate Vitalia Pavlicenco, numai în anul 2006, pentru tot felul de lucrări de reparaţie şi reconstrucţie la Preşedinţie au fost alocate de la bugetul de stat peste 24,5 milioane de lei (!). Din aceşti bani, instituţia şefului statului nu şi-a permis decât reconstrucţia reţelelor inginereşti şi instalarea unor noi corpuri de iluminat, reînnoirea sistemului de condiţionare a aerului şi reconstrucţia unei săli de şedinţe, a bibliotecii şi a cantinei.

Mofturi din bani publici

Numai pentru sala de şedinţe de la etajul patru din clădirea cu geamuri fumurii s-au cheltuit peste 6,5 milioane de lei. Iar reconstrucţia bibliotecii prezidenţiale ne-a costat şase milioane de lei, asta deşi în acelaşi an angajaţii Bibliotecii Naţionale se plângeau că primesc de la buget doar ce trece printre degete şi că dacă li s-ar aloca 5 milioane de lei ar reuşi să rezolve problemele grave de întreţinere pe care le au. Preşedintele Voronin a avut grijă să-şi renoveze şi cantina de la serviciu, pentru care s-au plătit aproape 5 milioane de lei, bani suficienţi pentru a cumpăra un restaurant întreg.
Cele mai multe suspiciuni trezesc însă cele 6,67 milioane de lei cheltuiţi pentru reconstrucţia reţelelor inginereşti şi pentru instalarea utilajelor electrice. Or, spun sursele noastre din cadrul Preşedinţiei, tocmai în această perioadă a fost importat de peste hotare, fără achitarea taxelor şi a plăţilor de devamare, un candelabru pentru Preşedinţie care a costat 5 milioane 500 de mii de lei.

Bani grei pentru o vilă nelocuită

S-au făcut reconstrucţii la greu în anii 2002-2005 şi în altă clădire a Preşedinţiei. Este vorba despre blocul
de pe str. Sfatul Ţării 53, în care îşi are sediul Serviciul de petiţii şi audienţă al Preşedinţiei şi pentru care în anii menţionaţi s-au alocat de la buget peste 10 milioane de lei.
În timpul ultimilor şapte ani, s-a schimbat esenţial şi aspectul Pensiunii de la Holercani. Pentru aceasta s-au cheltuit din buget 17,6 milioane de lei. Doar pentru reconstrucţia clubului şi a cantinei pensiunii s-au alocat de la buget 7,37 milioane de lei, ceea ce reprezintă de şapte ori mai mult decât a fost prevăzut în Legea bugetului de stat pentru 2008 pentru investiţii şi reparaţii capitale în raionul Hânceşti (!). Renovarea vilei nr.1 de la Holercani ne-a costat în 2006 5,5 milioane de lei. Cu toate acestea, susţin angajaţii administraţiei pensiunii, în anul trecut în această vilă nu s-a odihnit nimeni.

10 milioane pentru Condriţa şi 10 pentru Căpriana

S-a bucurat de atenţia conducerii statului şi complexul prezidenţial de la Condriţa, în care obişnuieşte să se retragă preşedintele Voronin când simte necesitatea de a se relaxa. Aici, în ultimii cinci ani, au fost băgaţi peste 10 milioane de lei, bani publici, pentru tot felul de reconstrucţii. În schimb, pentru renovarea clădirii în care a fost transferat Biroul Naţional de Statistică, după ce a fost alungat din vechiul său sediu rămas zestre postului comunist de televiziune NIT, s-a alocat de la buget doar un milion de lei.
Tot 10 milioane a alocat Guvernul în 2004 pentru reconstrucţia mănăstirii de la Căpriana. Gurile rele vorbesc că aceşti bani au fost daţi pentru construcţia unei săli speciale în care stau înalţii demnitari atunci când vin să se roage în lăcaşul sfânt.

Fonduri pentru locuinţele demnitarilor

Conducerea statului a găsit bani şi pentru ajutorarea demnitarilor care au nevoie de spaţiu locativ. Anume în acest scop au fost alocate mai bine de 7 milioane de lei în ultimii cinci ani. Din aceşti bani, 300 de mii reprezintă cota-parte la construcţia sau procurarea spaţiului locativ pentru angajaţii Preşedinţiei, 4,5 milioane de lei – pentru asigurare cu spaţiu locativ a funcţionarilor de la Guvern şi peste 2 milioane de lei pentru procurarea şi construcţia de locuinţe pentru deputaţii din Parlament. Ce s-a făcut cu aceşti bani însă nu se prea ştie. Or, după cum afirmă unii deputaţi din opoziţie care aşteaptă de mai bine de trei ani vreun ajutor din partea statului pentru a-şi putea cumpăra o locuinţă în Chişinău, până acum au fost hrăniţi doar cu promisiuni. Dar la acest subiect vom reveni în cadrul unui alt articol.

Scribii lui Voronin si Smirnov angajati sa transforme Romania in sperietoare

Sub acest titlu, jurnalistul Vitalie Calugareanu publica, in editia electronica a Deutsche Welle, o analiza despre tehnicile de manipulare mediatica ale regimului de la Tiraspol, dar si ale Chisinaului, indreptate impotriva Romaniei, care este prezentata drept un "pericol" la adresa Basarabiei.

Doua comentarii au fost publicate in aceeasi zi la Chisinau si Tiraspol prin care eventuala Unire a Republicii Moldova cu Romania este prezentata ca un "pericol" ce ameninta Basarabia in perspectiva anului electoral 2009, informeaza "Deutsche Welle". Ele confirma supozitia conform careia puterea comunista de la Chisinau si cea separatista de la Tiraspol, ambele ghidate de Moscova, si-au unit fortele impotriva Romaniei.
Autorul comentariului aparut in Transnistria este Aleksandr Galin. El si-a afisat rodul gandirii pe site-ul agentiei oficiale de presa de la Tiraspol "Olvia-Press" in articolul: "Moldova, in drum spre Romania". Autorul celuilalt comentariu, publicat pe site-ul www.ava.md, este chiar seful Centrului de analize si prognoze strategice din Republica Moldova, Sergiu Nazaria, Istoric, unul dintre autorii controversatului manual de "Istorie integrata", pentru clasa a IX, scris de pe pozitiile "conceptiei moldo-stataliste", manual ce a inlocuit, cu doi ani in urma, "Istoria Romanilor" in invatamantul din Republica Moldova. Inainte de a analiza comentariile propriu-zise ale celor doi autori, vom reproduce un citat din manualul semnat de Sergiu Nazaria - o dovada clara de falsificare a istoriei: "...majoritatea populatiei Basarabiei era impotriva Unirii, insa in conditiile unei terori cumplite orice actiune de protest era pedepsita cu moartea...Sfatul tarii s-a transformat intr-o marioneta in maini straine, o masinarie de votare a intereselor elitei guvernatoare a statului vecin - Romania" .
"Agresorii romano-fascisti"
Acelasi autor care a strambat istoria, cu doi ani in urma, scrie acum despre "Romania ca factor de risc". In comentariul citat, el mentioneaza ca, "treptat, in Moldova se formeaza o generatie care, in mod cronic, impartaseste ideologia dezbinarii din interior a statalitatii moldovenesti". "Acestor tendinte, - continua Nazaria, - nu li se poate opune efectiv nici puterea controlata de catre Voronin".
De partea cealalta a Nistrului, jurnalistul transnistrean, Aleksandr Galin, scrie despre "romanizarea vertiginoasa a populatiei moldovenesti" si despre "pericolul venirii la putere in Republica Moldova, in 2009, a partidelor pro-romanesti care, - scrie autorul transnistrean, - s-au inmultit". El incearca sa explice astfel cititorilor din regiunea transnistreana dezavantajele realipirii Transnistriei la Republica Moldova. Autorul transnistrean mentioneaza ca "in cazul unei Romanii reunite, deziderat spre care tind tinerii politicieni moldoveni, transnistrenii vor fi cetateni romani de calitatea a treia, iar moldovenii - de calitatea a doua".
De fapt, tendinta jurnalistului de la "Olvia-press" de a cultiva Romaniei imaginea unei sperietori i-a fost imprumutata de catre Igor Smirnov, care vorbeste despre romani doar elogiind "soldatul eliberator rus" ce a salvat Transnistria de "agresorii romano-fascisti". O face, insa, nu de unul singur, ci in duet cu pretinsul sau rival de la Chisinau, Vladimir Voronin, care nu uita nici intr-un an sa vorbeasca de 9 mai, de Ziua Victoriei, despre "agresiunea germano-romana", opineaza autorul articolului publicat de Deutsche Welle, Vitalie Calugareanu. In plus
, liderul de la Chisinau a criticat nu odata Romania pentru ca, - spune el, -"falfaie drapelul Unirii peste Republica Moldova chiar atunci cand este pe cale sa fie rezolvata problema transnistreana".
Impactul unei atare tehnici de manipulare pe cele doua maluri ale Nistrului este, in opinia analistilor politici, diferit. Daca in Transnistria, in virtutea indoctrinarii mediatice, populatia percepe aceste resentimente impuse fata de Romania si romani asa cum isi doresc manipulatorii, atunci in Republica Moldova efectul este exact invers. Orice atac al puterii comuniste impotriva Romaniei nu face decat sa fortifice numarul celor care traiesc si simt romaneste. Problema este ca liderii politici tineri despre care autorii celor doua comentarii scriu ca ar avea menirea "sa romanizeze vertiginos populatia din Republica Moldova" au deocamdata pozitii timide, nesigure si extrem de firave in comparatie cu atacurile dure ale oponentilor guvernanti pro-rusi.

Voronin cere reducerea cu 50% a poliţiei rutiere

Preşedintele Voronin i-a ordonat ministrului de Interne să înjumătăţească efectivele poliţiei rutiere. Motivul? Corupţia poliţiştilor de circulaţie care, după cum s-a exprimat dl Voronin, reprezintă „un pericol real pentru securitatea statului şi a cetăţenilor".

Prezent la o şedinţă a Consiliului colegial al MAI, convocată la cererea sa în problema combaterii corupţiei, preşedintele Vladimir Voronin practic i-a ordonat ministrului de Interne, generalul Valentin Mejinschi, măsuri fără precedent.

Preşedintele l-a întrerupt cu severitate pe ministru în clipa în care acesta raporta despre ce a reuşit să facă în scurta perioadă de când a preluat portofoliul internelor şi se referea la "remanieri": "Opriţi-vă. Pe mine asta nu mă interesează. Nu mă interesează. Astăzi să fie emis ordinul ministrului pentru reducerea cu 50 la sută a efectivului poliţiei rutiere!. Cincizeci! Nu 49,9!"

Preşedintele Voronin a spus că, de ani de zile, o mare parte a poliţiei rutiere practică extorcarea de bani
de la conducătorii auto
, aplică scheme de taxare ilegală a şoferilor de autobuze şi microbuze, manipulează procesele verbale întocmite pentru contravenţii în schimbul unor recompense ş.a.m.d.

Vladimir Voronin a mai spus că angajaţi ai poliţiei şi persoane din afara ei au creat nişte autentice „asociaţii" ilegale de colectare a taxelor după principiul piramidei.

'Preţul' unui post de poliţist

Un exemplu, pe lângă multe altele oferite de preşedinte pentru a demonstra amploarea fenomenului corupţiei, este şi acela că o persoană poate deveni angajat al poliţiei rutiere doar dacă plăteşte o sumă între 1000 şi 3000 de euro.

Odată angajat, poliţistul trebuie să plătească o taxă ilegală de 250-300 de euro pentru a trece cu bine de procedura anuală de atestare profesională.

Pe lângă concedierea a 50 la sută din efectivul poliţiei rutiere, Vladimir Voronin a mai cerut ca cei care vor rămâne să facă faţă unei severe proceduri de reatestare.

Cum poate fi interpretat ordinul dat de preşedinte - a fost un gest intempestiv sau unul calculat?