Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

duminică, 15 martie 2009

A inceput goana dupa pensii privilegiate

Dupa ce au protestat fara efect fata de pensiile de serviciu, platite sau completate de la buget, mai multe categorii profesionale au ajuns sa ceara tratament similar.


Profesorii, cercetatorii stiintifici ai Academiei Romane si controlorii de trafic aerian au obtinut dreptul la pensii de serviciu, mai mari decit cele calculate in urma contributiilor sociale, diferentele fiind platite de la buget. Legile care le dau acest drept se afla in stadiu de proiect in Parlament, chiar dupa ce au capatat aviz negativ din partea Ministerului Muncii. Pina acum, citeva solicitari de acest gen au esuat. Este cazul medicilor, cel al functionarilor publici sau cel al minerilor. Altele insa s-au materializat.

Mai multe categorii de bugetari beneficiaza in prezent de pensii de serviciu, pe baza unor legi speciale adoptate de Parlamentul Romaniei intre 2001 si 2006. Astfel, magistratii, parlamentarii si functionarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesio-nist din aviatia civila din Romania si diplomatii primesc o pensie speciala lunara de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de activitate. Desi aceste categorii de angajati contribuie la bugetul asigurarilor sociale ca si ceilalti salariati din economie, ei au dreptul sa aleaga varianta cea mai banoasa intre pensia clasica de la stat si cea de serviciu, care in 99,9% dintre cazuri este mai mare, potrivit Ioanei Nemesi, directoarea Departamentului de Metodologie de la Casa Nationala de Pensii (CNPAS). Iar diferenta dintre pensia clasica de la CNPAS si cea de serviciu se suporta de la bugetul de stat, avind asadar o finantare mixta.

Din anul 2004, magistratii pensionari care au 25 de ani de vechime in magistratura au dreptul la pensia de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de activitate. Cei care au intre 20 si 25 de ani de vechime primesc o pensie diminuata cu 1% pentru fiecare an, in timp ce magistratii care au muncit peste 25 de ani primesc 1% in plus pentru fiecare an, fara a depasi valoarea ultimului salariu dinainte de pensionare. Aceeasi lege se aplica si parlamentarilor, din 2006, cu conditia ca ei sa fi avut cel putin trei mandate inainte de pensionare. In schimb, deputatii si senatorii care au detinut doua sau un mandat de parlamentar primesc o pensie de serviciu diminuata cu 20%, respectiv 40%. Tot din 2006, si functionarii publici parlamentari au obtinut votul Parlamentului pentru a primi pensii de serviciu, dupa modelul legii ma-gistratilor.

Din 2003, si membrii personalului diplomatic si consular din Ministerul Afacerilor Externe primesc pensie de serviciu daca au virsta si stagiul complet de cotizare, prevazute in Legea pensiilor, si daca au o vechime in diplomatie de cel putin 20 de ani barbatii si 15 ani femeile, din stagiul complet de cotizare. „Cuantumul pensiei de serviciu pentru membrii personalului diploma-tic si consular, de la gradul diplomatic de atasat, respectiv de agent consular pina la cel de ambasador inclusiv, este de 80% din venitul salarial lunar net corespunzator gradelor sau functiilor diplomatice si consulare avut de acestia in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe la data pensionarii“, se precizeaza in legea diplomatilor. Cea mai noua lege care prevede pensia de serviciu este din aprilie 2007 si se aplica personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania. Acestia, dupa implinirea virstei de 50, respectiv 52 de ani si cu 20, respectiv 25 de ani de vechime, in functie de specializare primesc o pensie lunara de 80% din media veniturilor totale brute rea-lizate in ultimele trei luni de activitate anterioare celei in care are loc pensionarea.

Exista si alte categorii de angajati la stat care au legi speciale de pensionare si care cotizeaza la bugetul asigurarilor sociale, dar isi primesc pensia de serviciu de la bugetul de stat. Personalul din armata, politie sau sistemele militare speciale, cum e SRI, primeste pensii militare, de asemenea mai avantajoase decit cea de la stat. Astfel, cei din armata si politie, spre exemplu, au dreptul la o pensie de serviciu egala cu 60 pina la 64% din solda lunara avuta in ultima luna de activitate, in functie de conditiile de munca in care a fost incadrat salariatul. Conditiile sint sa aiba virsta minima de 55 de ani si o vechime minima in serviciu de 30 de ani, pentru barbati, si de 25 de ani, pentru femei, din care in sistem 15, respectiv 10 ani, iar cei care depasesc aceste conditii primesc procente in plus, in limita a 100% din ultima solda.

O alta categorie care beneficiaza de pensie speciala, diferita de pensia clasica pe care o primesc majoritatea contribuabililor la bugetul de asigurari sociale, sint avocatii, insa acestia au un sistem propriu de cotizatie, la Casa de Asigurari a Avocatilor, si iau pensie in functie de contributia proprie.

Niciun comentariu: